بررسي مفهومي رابطه فرسودگي شغلي كاركنان اداره دارايي با تصوير ذهني اداره و خصوصيات آن

تاریخ درج مقاله : 24 دی 1392

نویسندگان:

محمدرضا جعفری ندوشن
رتبه علمي: دانشجوی کارشناسی ارشد
رشته تحصیلی: مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
 jafari3415@yahoo.com
دکتر شهناز نایب زاده، معاون پژوهشی، مدیریت بازرگانی، دکترا

TMBAچکیده :
هدف از پژوهش حاضر بررسی مفهومی رابطه فرسودگي شغلي كاركنان اداره دارايي با تصويرذهني اداره وخصوصيات ان  است. با استفاده از متغیرهای تصويرذهني اداره وخصوصيات اداره به عنوان متغیر مستقل، و فرسودگي شغلي به عنوان متغیرهای وابسته ،  مدل تحقیق شکل گرفته است. این تحقیق یک مطالعه مروری بوده و بر اساس بررسی جامع تحقیقات انجام شده در گذشته مدلی مفهومی را در زمینه كارمندان اداره امور مالياتي يزد معرفی نموده است؛ در این پژوهش تحقیقات مرتبط از سال1391 تا سال1392 را مورد بررسی قرار داده و به جای فرضیه اقدام به ارائه پیشنهاداتی بر گرفته از روابط مورد آزمون در خصوص متغیرهای تحقیق کرده است.
پژوهش حاضر می تواند در راستای نتایج حاصل از آن ،  به دلیل ارائه اطلاعات مفید در حوزه كارمندان مالياتي برای محققان و وزارت اموراقتصادي ودارايي ارزشمند باشد .
بحث ونتیجه گیری: ممکن است تصویرذهنی با فرسودگی رابطه مثبت و معناداری داشته باشد. ضمن اینکه بین خصوصیات اداره  و فرسودگی شغلی می تواند رابطه معناداری  وجود داشته باشد.

واژگان کليدی:
فرسودگي شغلي ، كاركنان اداره دارايي ، تصويرذهني اداره ، خصوصيات اداره

 

مقدمه:
بحث فرسودگی شغلی در میان کارمندان از جمله مباحثی است که از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و یکی از خطرات شغلی می باشد که در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته  و دارای ابعاد مختلفی می باشد به گونه ای که فرد در محیط کار به علت عوامل بیرونی و درونی احساس فشار و نا آرامی می کند، و این فشارهای دائمی و پیوسته ممکن است منجر به از دست دادن انرژی و نهایتاً فرسودگی شخص شود. که عوامل متعددی می تواند در بروز این مشکل سازمانی دخیل باشد. محیطی که در آن فشار و حجم کار بیش از حد است، مجالی برای رشد فردی وجود ندارد و کارکنان مورد حمایت واقع نمی شوند، زمینه را برای بروز چنین مشکلی فراهم می سازد .کارمندان با انواع استرس ها مواجه هستند وکسانی که استرس زیادتری درمحیط کاردارند،ممکن است بیشتردرمعرض فرسودگی شغلی قرارگیرند. فردی که دچار فرسودگی شغلی می شود احساس خستگی عاطفی و جسمی دارد، احساس می کند تلاشهای او مورد توجه و قدردانی قرار نگرفته ، پیشرفت او قابل توجه نمی باشد و دچار افسردگی می شود ، عملکردش کم و نسبت به دیگران بدبین می شود.که ممکن است تاثیر نامطلوب و غیرقابل جبران در سازمان، زندگی فردی و اجتماعی و خانوادگی به جای گذارد. از مهمترین عوارض فرسودگی شغلی کاهش اثربخشی در سازمان ، دلسردی ، تاخیر متوالی ، نارضایتی ، غیبت ، کشمکش در محیط کار و قانون گریزی ، کاهش کارایی و بهره وری ، ایجاد محیط ناسالم ، کاهش سلامت فیزیکی و ذهنی ،‌فساد اداری ، بازنشستگی زودرس ، ترک کار و نهایتاً اخراج می باشد که از پیامدهای این مسئله کاهش انرژی ، فقدان واقع بینی و احساس همدردی، از دست دادن فلسفه ، اختلالات جسمی و روانی ، اعتیاد به مواد مخدر ، طلاق ، جرم و جنایت را می توان نام برد.
بنابراين درتحقيق حاضربررسي رابطه بين فرسودگي شغلي كاركنان اداره دارايي وتصويرذهني اداره وخصوصيات ان مي باشد.

 

دانلود مقاله با لینک مستقیم

در صورت عدم امکان دانلود کلیک راست کرده و Save Target As  را انتخاب کنید.