بررسی مفهومی ابعاد فرهنگی هافستد، نیمرخ اخلاقی سازمان و آمیخته اخلاقی بازاریابی بر اعتماد مشتریان

تاریخ درج مقاله : دیروز , 04 آذر 1392

نویسنده :

فاطمه بهبودی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی

fbehboody@yahoo.com

TMBAچکیده
امروزه که روابط بین افراد و گروهها شکننده و به سرعت در حال تغییر است، اعتماد موضوع محوری سازمانها برای حفظ و تضمین حیات است. عوامل فرهنگی میتواند نقش مهمی در ایجاد روابط مبتنی بر اعتماد مشتری داشته باشد و همواره اعتماد تحت تأثیر فرهنگ قرار میگیرد، همچنین جهتگیری فرهنگی یک شخص اصلیترین زیرساخت برای ادراکات او درباره رفتار بازاریابی اخلاقی شرکتها است، بنابراین در این پژوهش به بررسی مفهومی ابعاد فرهنگی هافستد، نیمرخ اخلاقی سازمان و آمیخته اخلاقی بازاریابی بر اعتماد مشتریان پرداخته شده و با استفاده از متغیرهای مستقل و وابسته، مدل تحقیق شکل گرفته است. این تحقیق یک مطالعه مروری بوده و براساس بررسی جامع تحقیقات انجام شده در گذشته مدلی مفهومی را در زمینه اعتماد معرفی نموده است؛ این پژوهش تحقیقات مرتبط از سال1993 تا سال2013 را مورد بررسی قرار داده است.
پژوهش حاضر به دلیل ارائهی اطلاعات مفید در حوزهی فرهنگ و اعتماد مشتریان، میتواند برای محققان و مدیران، سیاستگزاران دولتی و غیردولتی و توزیعکنندگان ارزشمند باشد.

واژگان کليدی:
ابعاد فرهنگی هافستد، نیمرخ اخلاقی سازمان، آمیخته اخلاقی بازاریابی، اعتماد مشتریان

مقدمه:
اعتماد قدمتی برابر تاریخ زندگی بشر و آغاز تعاملات اجتماعی میان انسان ها دارد. اعتماد، لازمه بازاریابی است، که برای حفظ روابط با مشتریان ضروری به نظر می رسد، زیرا مشتریان اغلب، قبل از تجربه واقعی محصول و خدمات، مجبور به اخذ تصمیم برای خرید هستند و همچنین زمانی که سازمان ها، کارکنان و مشتریان خود را در اولویت قرار می دهند، کارکنان و مشتریان به سازمان اعتماد کرده، نسبت به آنها وفادار شده، سودآوری افزایش و موفقیت آن ها استمرار می یابد. اعتماد در هر دوره ای از تاریخ کسب و-کار، یکی از مفاهیم زیر بنایی انجام معاملات بوده و امروزه با افزایش ارتباطات بلند مدت، این مفهوم از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. نوشته های زیادی درباره پیامدهای مثبت اعتماد در روابط مشتریان وجود دارد. همچنین تحقیقات نشان داده اند که اعتماد یکی از عناصر مهم در روابط بلند مدت است. امروزه کاهش اعتماد در ارائه اطلاعات شخصی در کنار کلاهبرداری ها باعث می شود صاحبان شرکت ها استراتژی هایی را در جهت جلب و افزایش اعتماد مشتری انتخاب کنند.
از آن جایی که جذب مشتری جدید از نگهداری مشتری موجود سخت تر بوده و هزینه زیادی دارد سازمان سعی می کنند تا روابط بلند مدتی را با مشتریان برقرار نمایند، همچنین با افزایش رقابت و خواسته های مشتریان، سازمان ها باید عوامل تأثیرگذار برخواسته های مشتریان را، بررسی نموده و اجرا نمایند تا ارزش مورد انتظار مشتری را از این طریق به حداکثر رسانند.
علاوه بر این میان سیستم های ارزشی مصرف کنندگان در کشورهای مختلف، تفاوت های زیادی وجود دارد. سیستم های ارزشی به شدت ریشه در تاریخ جوامعشان دارند و بنظر می رسد در برابر تغییر مقاوم اند. اثربخشی در بازاریابی به معنی انطباق با ارزش های فرهنگی است و امروزه فرهنگ در حوزه رفتار مصرف-کننده، توجه زیادی را جلب کرده است. این پژوهش به این دلیل که عوامل فرهنگی، آمیخته بازاریابی، آرمانگرایی، خودآگاهی عمومی، خودخواهی و اعتماد مشتریان را به صورت همزمان بر روی مصرف کننده مورد مطالعه قرار می دهد، می تواند مدل کاملی باشد، که تمام عوامل فرهنگی و آمیخته بازاریابی را به صورت همزمان بر روی مصرف کننده مورد بررسی قرار می دهد . عوامل فرهنگی می تواند نقش مهمی در ایجاد روابط مبتنی بر اعتماد مشتری داشته باشد و باعث بهبود عملکرد، در عصر رقابت فشرده و رکود اقتصادی امروزی شود. بخصوص که حفظ مشتری و اعتماد مشتری برای شرکت ها حایز اهمیت است با توجه به این موضوع که جذب یک مشتری جدید از حفظ مشتری موجود هزینه های کمتری دارد. درک ایدئولوژی های حیاتی مصرف کننده برای مدیران قبل از تصمیم گیری در مورد ورود به بازار (چه در داخل و یا خارج از کشور) حیاتی است. بنابراین، شناسایی این تفاوت ها در هر یک از فرهنگ ها برای فهم بهتر درک اخلاقی از بخش های مختلف مصرف کننده بسیار حیاتی است. همچنین یافته های این پژوهش می-تواند سیاست گزاران دولتی و غیر دولتی را در بررسی دقیق از روابط مصرف کننده و همچنین افزایش سود مالی یاری کند.
هدف از این مقاله بررسی مفهومی تأثیر ابعاد فرهنگی هافستد و نیمرخ اخلاقی سازمان و آمیخته اخلاقی بازاریابی بر اعتماد مشتریان است.

 

 

دانلود مقاله با لینک مستقیم

در صورت عدم امکان دانلود کلیک راست کرده و Save Target As  را انتخاب کنید.