تأثیر CRMبر رضایت و وفاداری مشتریان در بانک ملی شعب شهر تهران

تاریخ درج مقاله : امروز , 07 آبان 1392

نویسندگان :

دکتر ماندان مومنی 

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز

مهتاب حسنی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی گرایش بازاریابی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز 

محمود شایان

دانش آموخته مدیریت اجرایی گرایش بازاریابی دانشگاه آزاد واحد امارات
hassani.mahtab@yahoo.com

TMBAچکیده:
بدون تردید در جو رقابتی و محیط نا آرام امروزی که سازمان ها در آن قرار دارند و دائماً گوی سبقت را از یکدیگر می ربایند؛ تنها سازمان ها و موسساتی می توانند به ادامه حیات خود و توسعه روز افزون دست پیدا کنند که محور اصلی فعالیت خود را بالا بردن کیفیت خدمات و محصولات، رضایت و پایداری رضایت و وفاداری مشتری قرار دهند. تامین رضایت مشتری در سازمان ها چنان اهمیتی دارد که سازمان ها را مجبور به استفاده از مدل ها و شیوه های مدرن مدیریتی مثل مدیریت ارتباط با مشتری، مدیریت کیفیت جامع و… کرده است. سازمان ها از این جهت به مشتری و رضایت وی توجه دارند که این مشتری است که بهای خدمات و کالاهای آنها را می پردازد و در این عصر جهانی مشتری را به عنوان یک  پادشاه تلقی می نمایند.
در عین حال رویکرد  CRM اجازه می دهد که با ارزش ترین مشتریان شناسایی شده و بهترین خدمات به آنها ارائه گردد تا با جلب رضایت این مشتریان بتوان وفاداری ایشان را به سازمان حفظ کرد و سودآوری تجاری را تضمین نمود. مدیریت ارتباط با مشتری یک عنصر پهناور و عریض محاوره ای است که کسب و کا را در ایجاد ارتباط با مشتریانش مدیریت می کند.
باتوجه به اهمیت این موضوع  به یکی از برنامه های مهم مدیریتی یعنی مدیریت ارتباط با مشتری و تاثیر آن بر رضایت و وفاداری مشتریان می پردازیم.

واژگان کلیدی: مدیریت ارتباط با مشتریCRM ، رضایت مشتری، وفاداری مشتری

مقدمه
نقش و اهمیت مشتری درشرکت‌ها و بانک‌ها به سبب تاثیر مستقیمی که بر رشد و بقای بانک در بازار رقابت می‌گذارد و نیز کسب منافعی که برای آن‌ها دارد، سبب شده تا امروزه لزوم کسب رضایت مشتری درک و پذیرفته شود و کلیه واحدهای بانکی گرایش به مشتری داشته و سمت و سوی فعالیت همه آن‌ها جذب مشتری و جلب رضایت او باشد. مهارت‌های ارتباطی و روابط انسانی مطلوب مدیران و کارکنان باعث ایجاد احساسات خوشایند و موثر و مثبت در مشتریان شده و کمک موثری است تا نقش خود را در انجام بهتر وظایف و جذب بیشتر مشتریان به نحو مطلوب ایفا نمایند.
بانکها به عنوان موسساتی شناخته شده اند که بیشترین تعاملات را در مراودات تجاری ایفاء می نمایند. بانکها با ایجاد ارتباط نزدیک و مستقیم با مردم و سازمانها بعنوان عناصر اساسی در عرصه تجارت تعامل دارند.
ورود بانکها به عرصه وسيع فناوری اطلاعات این امکان را برای آنان میسر می سازد تا با استفاده از ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی بتوانند شیوه های جدید تری را به مشتریان خود ارائه نمایند ودر این راستا مشتریان بانکها با توانایی ايجاد شده و سریعتر از گذشته قادر خواهند بود خدمات مورد نياز خود را وصول نمايند.
در حقیقت فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی به بانکها در تحقق اهداف اساسی آنان که همانا رضایت مشتری و مشتری محوری می باشد کمک بزرگی می نمایند.
اگر سیستم مدیریت ارتباط با مشتری به خوبی طراحی و اجرا گردد به شناخت کامل و جامعی از مشتری منجر خواهد شد.
CRM به بنگاه ها اجازه می دهد تا به آسانی مشتریان سودمند را شناسایی نموده و تلاش های بازاریابی رابرمشتریانی که از بنگاه خرید می نمایند، متمرکز کنند. درک بهتر مشتری کنونی به بنگاه اجازه می دهد تا با تعامل، پاسخ گویی و ارتباط مؤثر با آنها، نرخ حفظ مشتریان رابه طورچشمگیری افزایش دهد)حقی،1387).
اجرای  CRM دربسیاری ازسازمانها موجب افزایش توان رقابتی، افزایش درآمد و کاهش هزینه های عملیاتی شده است.
مدیریت کارا و مؤثر ارتباط با مشتری منجر به افزایش رضایت مشتریان، ایجاد مشتریان وفادار و افزایش نرخ نگهداری مشتریان می گردد. CRM به سازمان ها کمک می نماید تا وفاداری و سودآوری مشتری را در قالب تکرار خرید، مبالغ خرید و دوره خرید مورد ارزیابی قرار دهند . هم چنین CRM به سازمان ها کمک می کند تا  این سؤال ها پاسخ دهند :چه کالاها یا خدماتی برای مشتریان ما مهم است؟ چگونه باید با مشتری خود ارتباط برقرار کنیم؟
دررقابت شدید عرصه بانکداری بانکی که بتواند نیازها و خواسته های مشتریانش را با توجه به آرمانهای CRM که همانا پیشروی در ارضای نیازهای مشتریان است مرتفع نماید، می تواند رضایت و وفاداری مشتریان را بدست آورد.

 

 

دانلود مقاله با لینک مستقیم

در صورت عدم امکان دانلود کلیک راست کرده و Save Target As  را انتخاب کنید.